Politiet bruger dum-dum kugler.

 

Af Erik Rosekamp

 

Der er ikke noget mærkeligt i, at folk for det meste dør, når de rammes af politiets pistolkugler, disse har nemlig en dum-dum lignende virkning!

 

På baggrund af den tragiske hændelse, hvor politiets skud mod benene på en sindsforvirret person, forårsagede dennes død, vil det være på sin plads, at erindre om følgende:

 

Set i bakspejlet er det egentlig ganske uforståeligt, at politiets våbenskift i 1998 gik så smertefrit – stort set uden nogen form for debat. I offentligheden fremstod det, som om politiet blot skulle udstyres med et nyt og mere tidsvarende våben – og hvem kan ikke, i en tid som denne, gå ind for noget nyere og bedre? Nu skal jeg ikke blive for teknisk, men skiftet fra den gamle pistol, Walther 7.65 til den nuværende, Heckler & Koch 9 mm parabellum, var som at gå fra luftbøsse til panserværnsgranat (overdrivelse fremmer forståelsen).

 

Den nuværende pistol er i virkeligheden en tro kopi af den gamle, Neuhausen 9 mm parabellum, som jeg selv var udstyret med i min tid i militæret. Parabellum betyder, frit oversat fra latin, ”til krigsbrug”, og det er lige præcis hvad den er: beregnet til krigsbrug! Det er ikke hensigten med dette indlæg, at polimisere om hvorvidt vort politi har brug for krigsvåben eller ikke. Ej heller er det min hensigt, at sætte spørgsmålstegn ved, om politiet reelt havde behov for nyere våben i 1998 – hensigten er udelukkende, at orientere almindelige mennesker om, hvad det er for et dødbringende våben politiet bærer rundt på.

 

Ovennævnte pistol udmærker sig ved at være så kraftig, at det stort set er ligegyldigt, hvor på kroppen man rammes – følgerne er dødelige, eller i bedste fald totalt invaliderende! For nu at være kynisk, så er det jo en vældig god ting, hvis man er i krig – men om det også er hensigtsmæssigt i fredstid, ja det er så op til politikerne, at tage stilling til.

 

Jeg er klar over, at der fra politiets side var et ønske om, at få et våben, der på effektiv måde kunne standse en angrebsmand, og det har man med garanti fået! Men dette var ikke nok, man skulle absolut også udstyres med en ammunition, der i realiteten er det samme som dum-dum-kugler! De fleste mennesker har sikkert set et projektil – det ligner en raket, d.v.s. at det er spidst fortil, hvorimod dum-dum kugler er flade eller hvælvede fortil, og derved får den egenskab, at de så at sige ”splatter” ud når de rammer et eller andet, og fræser sig ind! Rammer de en krop, splintrer de alt på deres vej: kød, knogler, vener, pulsårer - -. Det spidse projektil går derimod, som regel, i en lige linie igennem kroppen, og man skal derfor være en dygtig skytte, og ramme præcist, for effektivt at afbøde et angreb.

 

Det ovennævnte dum-dum projektil, som politiet nu anvender, består af en messinglegering, og er krater-formet fortil. I bunden af krateret er et gennemgående ganske lille hul. Dette krater ses imidlertid ikke på den uaffyrende patron, idet det er dækket af en plastik-kappe, som imidlertid straks forsvinder under affyringen. Det skal ikke nægtes, at disse projektiler har visse fordele (alt efter med hvilke øjne man ser på det) For det første, bliver de som regel siddende i den person der rammes, hvorved man undgår, at kuglen sårer andre, og for det andet er de velegnede ombord i fly, da man ikke risikerer, at kuglen går lige igennem en person og fortsætter gennem væggen og derved punkterer kabinen.

 

Jeg har i min naivitet gået og troet, at alle politibetjente naturligvis var vidende om, hvilken dræbermaskine de gik rundt med – at de var blevet ordenligt undervist og instrueret i brugen (og især i ”ikke-brugen”) af dette våben. Det ser ikke ud til at være tilfældet! Den betjent der affyrede skud mod benene på ovennævnte person, er i hvert fald ikke blevet instrueret godt nok! Kender man dette våben, så ved man, at selv skud mod ben er den sikre død! De kraterformede projektiler river øjeblikkeligt vener og pulsårer over i benet – og til dem, der aldrig har set det: åbn vandhanen på fuld drøn, og forestil dig, at det er blod!

 

I betragtning af, at vi lever i et af verdens fredeligste lande, var det måske en diskussion værd, om vi ikke, i det mindste, skulle skifte ammunition.

 

 PS:

En ung mand blev i sidste uge skudt af politiet i Hanstholm – han blev ramt i benene og skulderen – er det ikke underligt, at ingen undrer sig over, at han stadig ligger i respirator, ude af stand til at trække vejret ved egen hjælp, og at lægerne erklærer, at han stadig er i livsfare???? Se avisartikel

 

 

 

Erik Rosekamp

Landlystvej 3 B. 1. th.

2500 Valby